EZK: verplaatsing ‘Burum’ voor vrijmaken 3,5 GHz-frequentie in 2022 haalbaar

Groter schoteltjeDe verplaatsing van het afluisterstation in Burum is in principe tijdig haalbaar, meldt staatssecretaris Mona Keijzer aan de Tweede Kamer. Die verplaatsing is nodig om 5G in de 3,5 GHz frequenties toe te kunnen staan. Er is echter nog geen budget voor gevonden.

Lees “EZK: verplaatsing ‘Burum’ voor vrijmaken 3,5 GHz-frequentie in 2022 haalbaar” verder

Grapperhaus: mobiel breedband beoogd opvolger C2000

C2000. Dat werkt dus niet.De opvolger van het vertraagde, nog op te leveren C2000-netwerk zal waarschijnlijk gebaseerd worden op mobiel breedband. Daarbij zal gebruik worden gemaakt van de antenne-infrastructuur van mobiele operators. Dat stelt minister Grapperhaus (Justitie & Veiligheid) in een brief aan de Tweede Kamer.

Lees “Grapperhaus: mobiel breedband beoogd opvolger C2000” verder

Schiphol begint zoektocht naar opvolger(s) van portofonie

Zullen ze wel niet gebruiken...Schiphol wil een Europese aanbesteding lanceren voor kritisch mobiele breedband, meldt verbinding.tv. Als voorbereiding op een aanbesteding vraagt Schiphol in een consultatie om voorstellen. Die consultatie is om ideeën te verzamelen en nadrukkelijk niet bedoeld om leveranciers voor te selecteren.

 

 

Lees “Schiphol begint zoektocht naar opvolger(s) van portofonie” verder

YOTA winterkamp in Nederland

photo_2019-06-12-20.14.21Dit jaar, midden december, is het tijd voor de Winter YOTA. Een radio kamp speciaal voor jongeren. Wil je meer weten over amateur radio? Heb je net je machtiging gehaald? Of ben je al een paar jaar actief? Je bent hierbij uitgenodigd om deel te nemen aan dit unieke event! Dat bol staat van de amateur radio activiteiten en – het belangrijkste van alles – dat een hoop plezier oplevert!

 

 

Lees “YOTA winterkamp in Nederland” verder