Doe-het-zelf weersatelliet grondstation

Ja ja, ik weet het. Dit is ook een satelliet.Vroegâh, toen de wegen nog kuilen hadden in plaats van drempels. Uw scribent had toen een analoge ontvanger gemaakt, compleet met auto-start-stop systeem om de plaatjes van de weersatellieten automatisch met een modem te uploaden naar zijn Bulletin Board Systeem. Hoe anders gaat dat tegenwoordig.

Lees “Doe-het-zelf weersatelliet grondstation” verder

Maritime Mobile Service Network helpt schip in nood

MMSNHet Maritime Mobile Service Net (MMSN) op 14.300 MHz is niet zo bekend bij ons, maar kwam op 25 juni een zeilschip te hulp. MMSN-operator Steven Carpenter, K9UA, ontving een oproep op 20 meter van Ian Cummings, KB4SG, de schipper van de Mystic Lady die op dat moment ongeveer 40 mijl ten oosten van Florida voer. Cummings meldde dat zijn motor was uitgevallen terwijl hij probeerde terug te keren naar zijn thuishaven Stuart, in Florida. Hij had niet alleen onvoldoende wind, maar een sterke stroming voerde het schip de zee op.

Lees “Maritime Mobile Service Network helpt schip in nood” verder

Uitschakelen Engelse analoge radio uitgesteld tot 2032

ouderadio'sDe grote uitschakeling van de Engelse analoge radiozenders is opnieuw vertraagd: AM- en FM-stations zullen nog tien jaar beschikbaar zijn op oude apparaten, aangezien de omschakeling van analoog naar digitaal wordt uitgesteld tot 2032

Lees “Uitschakelen Engelse analoge radio uitgesteld tot 2032” verder