ARRL Handboek 2009 is uit

ARRL Handbook

ARRL HandbookARRL Handboek 2009 is uit

Het ARRL handboek voor 2009 is verschenen. Deze bijbel voor de radio-amateur beleeft inmiddels zijn 86e editie. De eerste uitgave was in 1926 en dit boek is nog steeds het naslagwerk voor radio amateurs, professionals en studenten.

Dit handboek is inmiddels voorzien van informatie over de meest recente technieken:

Grondbeginselen van de elektronica—inclusief basis theorie, componenten en het bouwen van analoge en digitale schakelingen.
Radio communicatie basisbegrippen en ontwerp—inclusief modes en systemen, filters, EMI, digitale signaalverwerking en software radio ontwerpen, plus HF vermogensversterkers.
Real-world toepassingen en praktijk—inclusief praktische projecten, het inrichten van een station, antennes, transmissie lijnen, en methoden voor testen en foutzoeken.
Naslagwerken—gevuld met honderden gedetailleerde tabellen, illustraties en foto's.

Inclusief CD-ROM! De CD-ROM achter in het boek bevat de volledige tekst en alle illustraties uit het gedrukte boek en is makkelijk te doorzoeken. Daarnaast staat er begeleidende software op, voorbeelden van gedrukte schakelingen en nog meer ondersteunende bestanden.

Gloednieuw materiaal:
Ge-update amateur satelliet informatie, inclusief details van de operationele satellietvloot van vandaag.
Ge-update versies van accessoire software op de CD-ROM.
Nieuwe Projecten:

  • RockMite QRP CW transceiver. Uitgebreid zodat het nu 80, 40, 30 en 20 meter omvat.
  • Audio Interface voor velddag of contesten. Audio en microfoon verbindingen om twee operators dezelfde radio te laten gebruiken.
  • Remote Power Controller. Schakel apparaten met hoog vermogen in en uit.
  • Audible Antenna Bridge. Tune naar de laagste SWR op het gehoor. 

…en nog veel MEER!

voor $44,95 word je de gelukkige eigenaar van het handboek. Kopen kan via de ARRL Website. Vanaf 1 oktober start de verzending.