KF163 APRS tracker een feit

tracker

trackerKF163 APRS tracker een feit

Van PE1ICQ ontvingen we het volgende bericht:

Hè hè, eindelijk is het dan zover. De KF163-Tracker is een feit. Het heeft een jaar geduurd (deels kunstmatig vertraagd), maar de KF163-Tracker is vanaf nu beschikbaar. De KF163-Tracker is de opvolger van de KF161-Tracker. En zoals de naam doet vermoeden is deze speciek bedoeld voor de Bosch KF163 mobilofoon.

De KF163-Tracker bestaat eigenlijk uit 2 modules. Een PLL sturing module, en natuurlijk de tracker module zelf. De PLL sturing is bedoeld voor de dig-X variant. Hiervan zijn er een redelijk aantal op voorraad bij het museum "Jan Corver"in Budel.

Waar is dit moois te verkrijgen?

Het museum gaat een compleet pakket aanbieden. Dwz. een afgeregelde KF163 met hierin ingebouwd een gebouwde en geteste tracker module en PLL sturing. Deze combinatie is bedoeld voor APRS gebruik. De PLL sturing is vast voorzien van de APRS frequenties. (Europa 144.800 MHz, maar er zijn ook 7 andere APRS frequenties te selecteren met een paar simpele draadbruggen.

A.s. zaterdag op het NAT zal het Museum de eerste exemplaren te koop aanbieden, en een paar weken later natuurlijk ook op de radiovlooienmarkt in Rosmalen.

En verder is de KF163-Tracker en PLL32 module ook nog als bouwpakket verkrijgbaar bij ezkits. Het verschil met de gebouwde variant die via het museum verkrijgbaar is, is dat deze een PLL sturingsmodule heeft waarin 32 frequenties kunnen worden geprogrammeerd. Behalve via de web-site, zal EZ Kits (ondergetekende) ook met het bouwpakket aanwezig zijn op de radiovlooienmarkt in Rosmalen.

73, Arno PE1ICQ