QRZ.com introduceert nieuw sked forum

qrzlogo

qrzlogoQRZ.com introduceert nieuw sked forum

De bekende website QRZ.com heeft een SKED forum geopend met als doel om radioamateurs van over de hele wereld met elkaar in contact te brengen. 

SKED is zoals wel bekend zal zijn de verbastering van het engelse Schedule, letterlijk agenda-afspraak. Een SKED is een afspraak tussen (groepen) amateurs om elkaar op een bepaalde frequentie te treffen, en wordt vooral gebruikt als een verbinding onder moeilijke omstandigheden gemaakt moet worden, zoals bij moonbouncing, meteoscatter en QRRS verbindingen waarbij je moet weten waar het tegenstation zit om iets te kunnen horen of zien.

Dit nieuwe forum biedt amateurs een eenvoudig en toegankelijk platform om contacten met andere amateurs te regelen voor bijvoorbeeld een-op-een verbindingen, maar ook voor het afspreken van contests of QSO parties.

Je vindt het forum uiteraard op de website van QRZ.com. Kies bovenaan in de lichtgroene "Forums" balk de tab "All Forums". Blader naar beneden tot het hoofdstuk "Open Forums". De derde is Sked.

Een mooi voorbeeld is de aanbieding van een kennelijk vrij zeldzaam VE8 station om amateurs aan een bijzonder QSL te helpen.