Vergelijk weerdata binnen Zoetermeer

Outside Temperature History

Outside Temperature History Door harmonisatie van weerdata en meting is het nu mogelijk om tussen 2 professionele weerstations in Zoetermeer weergrafieken te vergelijken.

Het eerste professionele station staat 10 mtr hoog vrij opgesteld in wijk Meerzicht. Ideaal voor meting van UV en zonne-energie. De huidige opstelling is iets minder geschikt  voor meting van temperatuur en relatieve luchtvochtigheid. De officiele meethoogte hiervoor is 1.5 mtr boven de grond.

Foto: meteomast

Het 2e station staat opgesteld in wijk Seghwaert en wordt door Thierry onderhouden. Met deze 2 opstellingen kan een goed en actueel weerbeeld voor Zoetermeer worden verkregen met soms lokale verschillen.

Vergelijk weerdata klik hier

De weerstations en windmeters zijn draadloos en zenden uit d.m.v. frequentiehopping in de 868 MHz. Luister eens in deze band op bijvoorbeeld 868.3125 MHz (AM) en wellicht hoor je geregeld de korte datapulsen die de stations produceren. (bereik weerstation Meerzicht, rondom 500-1000 mtr, vertikale polarisatie)