Nieuwe super-LED

OSTAR

OSTARNieuwe super-LED

Met haar nieuwe versie van de OSTAR® verlichting heeft OSRAM Opto Semiconductors de eerste witte LED gemaakt die meer dan 1000 lumen produceert. Dat betekent dat deze helderder is dan een 50 W halogeenlamp, waarmee deze LED ideaal is voor brede toepassing in de verlichtingssector. De eerste samples van de nieuwe OSTAR® verlichtings LED zullen in de komende drie maanden geproduceert worden. In de zomer van 2007 zal deze verlichting op de markt komen.

De nieuwe LED is gebaseerd op reeds bekende componenten, hetgeen betekent dat het traject van ontwikkeling tot productie relatief snel doorlopen kan worden. De enorme toename in helderheid is het resultaat van significante verbeteringen aan het totaal van chip en behuizing.

OSTAR 

De hoge-helderheid LED is uitgevoerd met zes dicht op elkaar geplaatste 1 mm² hoog-vermogen chips. Het dicht op elkaar plaatsen van de zes chips zorgt voor de hoge helderheid. In de praktijk betekent dit dat een enkele OSTAR® LED met een 38° reflector voldoende is om meer dan 500 lux op een bureau te produceren vanaf een hoogte van twee meter. OSTAR® zet ook een nieuwe standaard voor wat betreft efficiency: er wordt 75 lm/W geproduceerd met een bedrijfsstroom van 350 mA.

De nieuwe OSTAR® verlichtings LED werd ontwikkeld als onderdeel van het BMBF NanoLux programma.