KPN start na zomer met DVB-H

 KPN start na de zomer met DVB-H. Digital Video Broadcasting – Handheld is een standaard voor digitale televisie, speciaal bedoeld voor draagbare apparaten, zoals GSM toestellen en PDA's.

Met deze techniek is het mogelijk op GSM's of PDA's televisiebeelden of multimedia te ontvangen.

In het verleden zijn er al een aantal uitzendingen geweest vanuit de KPN mast in de wijk Meerzicht, dit tot ongenoegen van vele kabelkijkers die hierdoor nauwelijks RTL 4 meer konden ontvangen. Het ging hierbij om een proef met 80 forensen die een Nokia 7710 in bruikleen kregen. De 2 panel-antennes op een hoogte van 40 mtr. kijken richting de KPN toren in Den Haag. Het ERP vermogen was destijds 250 Watt. De panel-antennes in Den Haag kijken richting Zoetermeer zodat tussen de steden redelijke veldsterkte werd verkregen. 

Waarschijnlijk zullen Zoetermeer en Den Haag weer als eerste aan de beurt zijn maar dan 24 uur per dag. De infrastructuur is tenslotte al aanwezig.

PE1RZJ

Dick