Kenwood blijft in amateurradio

Kenwoodlogo

KenwoodlogoKenwood blijft in amateurradio

Het internet heeft niet altijd gelijk. In tegenstelling tot wat in diverse fora en artikelen beweerd wordt, is Kenwoon niet van plan de amateurmarkt te verlaten. De geruchtenstroom kwam op gang na de overname van JVC door Kenwood.

 

Kenwood zegt dat het amateurradio als een belangrijk deel van haar toekomstige businessplan ziet. Daarnaast heeft de amerikaanse nationale salesmanager van Kenwood, Phil Parton N4DRO, een brief geschreven aan de amateur gemeenschap waarin hij nog eens duidelijk maakt dat het bedrijf in de amateurradiowereld zal blijven.

Parton schrijft letterlijk: "Ik vraag even de aandacht met deze open brief om valse berichten te ontkrachten die als feit gepresenteerd worden. Er is mij verzekerd door het top management in Japan en de Verenigde Staten en dus kan ik U verzekeren dat het niet in de bedoeling ligt dat Kenwood Communications Sector de amateurmarkt gaat verlaten. Het is een vruchtbare markt. De Amateur Divisie schrijft zwarte cijfers (wat wil zeggen dat ze winst maken – red.) sinds de herstructurering van een aantal jaren geleden. Zelfs met het afstoten van een aantal modellen de laatste jaren is de amateur divisie gegroeid, met dankzij de Kenwood kwaliteit een groot aantal trouwe klanten".

Parton gaat verder met te zeggen dat op de recente Dayton Hamvention Kenwood nog de nieuwe dual band TM-V71A  gepresenteerd heeft en dat dealers melden dat er al veel verkocht zijn tijdens de show. De TM-V71A wordt gepresenteerd als de eerste transciever in de wereld die geschikt is voor Echolink met tien speciale Echolink memory channels en tevens Echolink sysop mode.

Parton Zei ook nog dat er een pre-productie prototype versie van de Dual Band TM-D710A te zien was onder Plexiglas. Deze radio, die eind Augustus uitkomt, wordt de vervanger van de TM-D700A die binnenkort uit productie gaat.

De boodschap is dat Kenwood nog leeft, en de komende jaren in dienst blijft staan van de wereldwijde Amateur Radio community.