FCC weigert UFO callsign

ufo

ufoFCC weigert UFO callsign

Een berichtje met hoog komkommertijd gehalte: de Amerikaanse FCC (vergelijkbaar met ons Agentschap Telecom) heeft geweigerd de roepletters NM5UFO toe te kennen aan de in New Mexico gevestigde Saucer Ridge Amateur Radio Association.

 

In de onderbouwing van de aanvraag had de club aangevoerd dat de toewijzing van de call NM5UFO in lijn zou zijn met het thema dat de plaats Roswell, gelegen in New Mexico, al sinds 1947 bekend staat als de plaats waar een UFO neergestort zou zijn. Maar de FCC wees het verzoek af met de eenvoudige smoes dat de roepletters niet stroken met het op alfabet uitgegeven roeplettersysteem dat door de FCC gehanteerd wordt… (Net als AT deed voordat je je eigen letters mocht kiezen. Zouden ze daar  nog geen database, maar een kaartenbak gebruiken?)