�Vrije tv-frequenties bruikbaar voor internet“

”Vrije tv-frequenties bruikbaar voor internet“

Microsoft heeft de Amerikaanse Federale Communicatie Commissie (FCC) laten weten ervan overtuigd te zijn dat vrije ongebruikte televisiefrequenties gebruikt kunnen worden voor draadloze netwerkdoeleinden zonder televisie- of radio-uitzendingen te storen.

In een verklaring die Microsoft naar de FCC heeft gestuurd, betwist het bedrijf de laatste bevindingen van de commissie dat een prototype van een internet netwerkapparaat atmosferische storing zou veroorzaken op bestaande uitzendingen.

Volgens het bedrijf bevatte het verstrekte eerste prototype een defect onderdeel, maar zou een tweede test met een nieuw model ook ten overstaan van FCC technici succesvol en zonder storingen zijn verlopen.

“Wij blijven ervan overtuigd dat de ongebruikte televisiefrequenties zonder problemen te veroorzaken voor de reguliere uitzendingen gebruikt kunnen worden voor draadloos internet”, stelt Microsoft in de brief.

De niet gebruikte televisiefrequenties in de Verenigde Staten zullen naar verwachting in het voorjaar van 2009 beschikbaar komen voor andere diensten en gebruikers.