Webspace voor radioamateurs

mailbox

mailboxWebspace voor radioamateurs

Het is natuurlijk geweldig als je als amateur de wereld kunt informeren over je activiteiten. Vrijwel iedereen beschikt wel over internet toegang, maar vaak wordt het privé-internet account voor andere zaken gebruikt dan de hobby. Er is nu een site bijgekomen waar je je als amateur kunt registreren voor een gratis site en mail.

 

Deze site is te vinden op http://www.qsl.nu . Als amateur krijg je dan je eigen email account met POP en webmail. POP (Post Office Protocol) wordt gebruikt door mailprogramma's als Eudora of Outlook.

De totale space die je als amateur krijgt is 50MB. Dat is voor mail en web niet al te veel (ter vergelijking: deze site neemt momenteel 170MB in beslag, maar, eerlijk is eerlijk, dat is inclusief het foto album) maar voor de meeste amateurs zal het ruim voldoende zijn.

Je krijgt je call dan als subdomain; dat wil zeggen dat je call onderdeel uitmaakt van de domeinnaam. Bijvoorbeeld: het domein wordt dan PA3CNO.qsl.nu, en het mail adres frank@pa3cno.qsl.nu – als het subdomain correct is geconfigureerd. Theoretisch zou je in je eigen domein eindeloos mailadressen aan kunnen maken, maar ik schat dat dat niet de bedoeling is Laughing

Wat wél interessant is, is dat MySQL en PHP aangeboden wordt. MySQL is een database, waardoor je complexe content management systemen als site kunt installeren. Voorbeelden zijn Mambo (waar deze site mee gemaakt is), Joomla (waar radioamateuronline.com mee draait) en het minder bekende, maar veel betere en stabielere Drupal (waar bunch.nl mee draait). Daarmee configureer je in een handomdraai een fraaie site.

Kortom: is het iets voor jou, meld je aan. Inmiddels zijn er artikelen over deze site verschenen, waarvan hier de links volgen:

http://i121171.blogspot.com/2007_08_01_archive.html
http://myrockport.com/world.htm
http://www.e-discounter.net/qrparci/messages/9655.html
http://www.planetham.com/