PI4RAZ QSL-kaartenbak on-line

qslbakken

qslbakkenPI4RAZ QSL-kaartenbak on-line

Een nieuwe service van de QSL-manager: de QSL-kaartenbak on-line! Er zijn amateurs die onder deze regio vallen die niet eens weten dat er kaarten voor ze zijn. Vanaf nu is er geen excuus: het is on-line te bekijken.

 

Onze QSL-manager Hans PA4JB opperde een week geleden dat het wel handig zou zijn als hij on-line in kon voeren voor welke amateurs er allemaal kaarten beschikbaar zijn, om zo tot betere communicatie met de achterban te komen en deze te inspireren naar de club te komen om de kaarten te halen.

Na wat heen-en-weer gemail over hoe het er dan uit zou moeten komen te zien, is dan nu de online QSL-kaartenbak in te zien. Je vindt 'm in het linker menu als eerste knop onder de header Ham Info. Hans houdt bij hoeveel kaarten er voor de amateurs in zijn regio zijn, en wat de datum is sinds wanneer er kaarten beschikbaar zijn. Als je de knop aanklikt, krijg je een alfabetisch op call gesorteerd overzicht van de calls waarvoor kaarten beschikbaar zijn, dus meer dan 0. Sta je er niet bij, dan zijn er ook geen kaarten voor je. Zo kan je op elk moment zien of het niet eens tijd wordt om de kaarten te komen halen HI. Met dank aan de QSL manager, die bereid is dit allemaal in te voeren.