Nederlandse Callzoeker

qrz

qrzNederlandse Callzoeker

qrz.com kent iedereen. Maar soms heb je zomaar wat meer informatie nodig, en dan meestal van een Nederlandse amateur. PD0RZH schreef een leuk schilletje om een paar bekende databases heen, en dat geeft best veel informatie.

 

Het programma is te vinden op de website van PD0RZH via deze link.

Staat op je computer al de Microsoft Visual Basic Runtime DLL (en op mijn Windows XP Professional laptop was dat het geval) dan loopt het programma in 1 keer. Anders even de DLL downloaden van zijn site.

Nedcall zoekt op het internet in bestaande databases naar informatie. Als eerste wordt de roepnaam gezocht in de database van EZ/AT. Als de roepnaam daar wordt gevonden wordt verder gezocht in de database van PA3ESZ. Daar worden de voornaam en de e-mail, homepage en packet adressen opgehaald. Als geen e-mail adres wordt gevonden bij PA3ESZ dan wordt daarnaar gezocht bij AMSAT. Daarna wordt een zoekactie gestart naar de adresgegevens en eventueel een afbeelding bij QRZ.COM. Aan de hand van de adresgegevens wordt tenslotte nog gezocht in het telefoonboek.

Het programma levert dus verrassend veel resultaten. En klik je daarna op het Google logo, dan zie je ook nog eens het QTH van de gezochte amateur op de kaart. Voorwaarde voor dit alles is uiteraard een werkende internetverbinding.

Ik kon maar 1 nadeel ontdekken: het programma heeft net iets te weinig ruimte voor heeeeeeeel lange calls, zoals PA1000ZTM HI