2e generatie ruimte-amateurs

ISS

iss2e generatie ruimte-amateurs

Richard Garriott, KE5QNX, de zoon van Owen Garriott, W5LFL, vertrekt in oktober 2008 richting de ruimte naar het International Space Station en zal daar ook enige tijd blijven. Hij doet dat als klant van het bedrijf Space Adventures .

 

Owen Garriott bediende het eerste Amateur Radio Station vanuit de ruimte met de call W5LFL, als onderdeel van de Spacelab missie van de space shuttle Columbia (STS-9) in 1983; hij is lid van het Astronaut Advisory Board van het bedrijf Space Adventures. Space Adventures is een bedrijf dat "gewone" burgers een kans geeft om een ruimtereis te maken aan boord van de Russische Soyuz raketten voor het gemiddelde sommetje van €20-45 miljoen per persoon. Richard, die de een na hoogste baas is van Space Adventures, heeft de call van zijn opa aangevraagd (W5KWQ).

Richard zal de zesde burger zijn die de ruimte in reist. Volgens zijn Web site is zijn hoofddoel van zijn reis "het bevorderen van commerciële participatie. Door het stimuleren van de betrokkenheid van personen, bedrijven en organisaties bij zijn ruimtevlucht hoopt Richard aan te tonen dat er commerciële potentie zit in de ontdekking van de ruimte, terwijl ook de kennis daarbij toeneemt. Richard is van plan dit aan te tonen door diverse commerciële projecten op te pakken, sponsors te werven voor zijn activiteiten en door bedrijven te helpen hun produkten in de markt te zetten door hun verbondenheid met een echte ruimtemissie."

Wil je ISS live tracken, dan is hier – met dank aan PE9PE – een link naar een live tracking site van de NASA .