Digitale snoepwinkel

interface

interfaceDigitale snoepwinkel

Steeds meer amateurs zijn actief in de digitale modes zoals PSK of SSTV. Een terugkerend probleem daarbij is de connectiviteit tussen set en computer. Daar moet je voorzichtig mee zijn, want voor je het weet fikt er wat uit in je dure laptop. Galvanische scheiding dus. Van Rob, PE9PE ontving ik een link naar een Engelse amateur die hele mooie speeltjes verkoopt voor de Homo Digitalis…

 

Op de site van G4ZLP,  ZIP Electronics , is een keur aan interfaces te verkrijgen voor koppeling aan Yaesu, Icom en wat er verder aan transceivers gangbaar is. Naar wens voorzien van transformatoren om het audio te scheiden. Of compleet met USB interface voor als je geen COM poorten meer over hebt, of ze zelfs helemaal niet meer hebt zoals met de moderne computers vaak het geval is.

Ook alle interface kabels zijn te koop. En software om te downloaden. Kortom, voor de echte digitale amateur is er genoeg te wensen. Een mooie site om aan je bookmarks toe te voegen.

Update 200710100905:

Wim, PD0JNG, maakte mij erop attent dat wij in Nederland ook zo'n snoepwinkel hebben, en wel van PE2RMI . Veel amateurs, ook hier uit de regio, kennen deze winkel al en hebben daar ook al producten vandaan gehaald. Qua aanbod doen ze niet zoveel voor elkaar onder en qua prijs ook niet. Maar bij elkaar vormen ze een mooi totaalpakket aan digitale interfaces.