Eerste bouwavond zit erop

Eerste bouwavond zit erop

Woensdag 24 oktober was het dan zover: met een grote ploeg zijn we begonnen aan het winterproject. Het bouwen van een 20m SSB transceiver. We zijn begonnen, zoals aangekondigd, met het laagfrequent; in dit geval de microfoonversterker. En dat was nog een hele klus…

 

Gelukkig was er voldoende begeleiding. Niet alleen de bouwstijl is voor de meesten nieuw, maar het schemalezen, onderdelen herkennen en zelfs solderen was voor een aantal van de bouwers vreemd. Des te groter was de voldoening toen aan het einde van de avond iedereen met een werkende microfoonversterker naar huis ging. Er hoefde niets gerepareerd te worden: alles was in één keer goed.

Weliswaar zijn we niet zover gekomen als gepland (de LF versterker moet nog), maar we verwachten dat dat wel ingelopen wordt zodra de ploeg meer bouwervaring krijgt.

De voortgang van de bouwers is te volgen in het fotoalbum; er is speciaal een nieuw album voor aangemaakt. Ook Ferdi, PD9FJ, gaat een weblog bijhouden van zijn vorderingen. De link zal z.s.m. gepubliceerd worden.