Microsoft doet niet mee aan frequentieveiling

mickeysoft

mickeysoft Microsoft doet niet mee aan frequentieveiling

Microsoft zegt niet mee te zullen bieden in de komende veiling van frequenties voor mobiele telefonie, ondanks het feit dat aartsrivaal Google wel heeft gezegd tenminste 4,6 miljard dollar over te hebben voor de frequenties.

 

Bij monde van topman Steve Ballmer liet Microsoft weten niet geïnteresseerd te zijn in deelname aan de veiling van de 700-megahertz frequenties omdat het de strategie van het bedrijf om zijn mobiele software aan meer fabrikanten van mobieltjes te slijten geen goed zou doen. Ballmer: “Het enige wat je ermee koopt is een stukje van het frequentie-spectrum, een stukje spectrum in maar één land bovendien. Verder zouden we in tegenstelling tot onze bedoelingen een hoop vijandschap kweken binnen de telecomwereld.”

Naar verwachting zal er behoorlijk wat belangstelling zijn voor de veiling van de 700-megahertz band omdat het mogelijk is lange afstanden zonder signaalverlies te overbruggen en kunnen de golven makkelijk ook door hele dikke muren en dergelijke doordringen. Het spectrum komt vrij omdat de televisie-netwerken in 2009 de overstap van analoog naar digitaal zullen maken.

Google verraste de gehele mobiele telefoonwereld door eerder dit jaar bekend te maken van plan te zijn om mee te bieden aan de frequentieveiling indien de Amerikaanse Federal Communications Commission er voor zou zorgen dat de veiling aan bepaalde voorwaarden zou voldoen. Google zei toen dat het hele pakket haar wel 4,6 miljard waard zou zijn.

Een van die voorwaarden was dat een deel van het spectrum opengesteld zou moeten worden voor alle mobiele apparatuur, software of web-diensten. In augustus liet Google-topman Eric Schmidt nog weten dat ondanks dat niet aan alle voorwaarden van Google was voldaan, het bedrijf er toch naar neigt om toch mee te bieden in de veiling.