Update KPN mast wijk Meerzicht

   Update KPN mast wijk Meerzicht

Van de week is er m.b.v. een kraan een nieuw topgedeelte in de KPN mast wijk Meerzicht  geplaatst.

 

De flatpanel antennes (antennediagram rondstralend) die geplaatst zijn zijn hoogstwaarschijnlijk bestemd voor DVB-H (digitale televisie op je GSM of PDA)

In het verleden zijn er vanaf deze mast al eerder proef-uitzendingen geweest. Twee flat panel antennes (antennediagram west) verzorgde digitale televisie via speciale Nokia telefoons.  Deze telefoons werden ter beschikking gesteld aan forensen die dagelijks reisde tussen Zoetermeer en Den Haag en visa versa.  Het vermogen was toen 500 Watt ERP met als gevolg heel veel televisie-storingen (kabel Casema) in de flats rondom de mast.

Ook in de KPN toren Bezuidenhout in Den Haag waren antennes opgesteld die weer naar Zoetermeer keken. Op deze manier werd dekking verkregen tussen de 2 steden.

Op dit moment zijn de zenders nog niet in bedrijf. Daarnaast lijkt het dat de mast ook in hoogte is afgenomen, de antenne's staan op op zo'n 35 mtr hoogte schat ik. De dichtbijgelegen flats zijn aanzienlijk hoger. De verwachting is dan ook weer dat er veel storingen zullen ontstaan bij de kijkers die aan de kabel verbonden zijn zodra de sterke signalen in de lucht komen.

73'

PE1RZJ  Dick

Nieuwe situatie: