Motorola neemt Yaesu over

Motorola neemt Yaesu over

Het zat er al een tijdje aan te komen; de geruchten deden al een tijd de ronde. Maar nu is het dan officieel bekend: Vertex Standard, de moedermaatschappij van Yaesu, komt voor 80% in handen van Motorola.

 

Hier het bericht:

SB SPCL @ ARL $ARLX007
ARLX007 Motorola buys Yaesu

ZCZC AX07
QST de W1AW 
Special Bulletin 7  ARLX007
From ARRL Headquarters 
Newington CT  November 5, 2007
To all radio amateurs

SB SPCL ARL ARLX007
ARLX007 Motorola buys Yaesu

Motorola USA has announced its intention to launch a tender offer to
acquire a controlling interest in Vertex Standard Co, Ltd. Vertex
Standard is the parent company of Yaesu. Motorola will own 80
percent of Vertex Standard; Tokogiken, a privately held Japanese
company, controlled by current president and CEO of Vertex Standard
Jun Hasegawa, will retain 20 percent, forming a joint venture. The
total purchase price for 80 percent of the outstanding shares on a
fully diluted basis will be approximately US $108 million.
NNNN
/EX

Amateurs hebben al eerder hun zorg geuit over deze overname. Motorola profileert zich voornamelijk in de professionele markt, en de angst is dat Motorola de expertise en afzetkanalen van Yaesu zal gaan gebruiken om zich daar nog sterker te maken. Vanuit het Vertex kamp wordt dat met klem ontkend, maar – inmiddels door 3 faillissementen en evenzovele overnames wijzer geworden – kan ik jullie verzekeren dat hoe harder ontkend wordt, hoe meer het waar is… Het zou zo maar kunnen dat de koers van Yaesu uiteindelijk toch richting de professionele markt op gaat. Na de overname van JVC door Kenwood zagen we dezelfde discussie en dezelfde ontkenning. Waarschijnlijk glimlachend gadegeslagen door Icom HI