Irak weer aktief deze maand

Irak weer aktief deze maand

De voorzitter van de Iraakse Amateur Radio Society (IARS), Diya Saya YI1DZ, heeft aangekondigd dat met ingang  van 20 november alle amateurradio activiteiten weer "back to normal" zullen zijn in Irak

 

Sayah verklaarde: "Alle Amateur Radio operators in Irak die in het bezit zijn van een geldige Iraakse machting zullen hun radio's weer mogen gebruiken volgens de regels van de IARU Regio 1 en de IARS." Het gebruik van Amateur Radio apparatuur in Irak werd opgeschort in maart van dit jaar voor zowel Iraakse burgers als alle buitenlanders, inclusief militair personeel en contractors (personeel op inhuurbasis) welke vanuit Irak actief waren. Het verzoek om alle amateurradio activiteiten inclusief de afgifte van machtigingen op te schorten werd uitgevoerd na een brief van het Iraakse ministerie van defensie aan de eerste minister Nouri al-Maliki als onderdeel van een nieuw veiligheidsplan.