PI3RTD uitgeschakeld

PI3RTD uitgeschakeld

Op de website van de afdeling 37 Rotterdam is te lezen dat sinds de avond van 14 november de 2m-repeater van Rotterdam, PI3RTD, is uitgeschakeld. Er worden geen mededelingen gedaan over de reden, noch over het verwachte tijdstip van (weer) inschakelen. Daarmee is de laatste fatsoenlijke 2m-repeater in de randstad uit de lucht en zijn mobiele stations bijna volleding op 70cm aangewezen.

Update 18 Nov 2007 De reden van uitschakeling is nu bekend. Lees verder…

 

Door het Agentschap Telecom zijn over een periode van meer dan een jaar een groot aantal verstoringen van het radioverkeer via PI3RTD geconstateerd. Ook vonden veel overtredingen tegen de vergunningsvoorwaarden plaats zoals het niet uitzenden van de call en het met o.a. scheldpartijen reageren op piraten.

Uiteraard onderneemt het Agentschap Telecom acties tegen piraten en zendamateurs die de voorwaarden regelmatig overtreden.

De eigenaar van een relaisstation heeft ook een verantwoordelijkheid voor het voorkomen van overlast in het radioverkeer. Daarom is het Agentschap Telecom van plan om PI3RTD een zendverbod op te leggen.

Het afdelingsbestuur heeft daarop samen met de repeatercommissie besloten dit zendverbod niet af te wachten. Op 14 november is PI3RTD voor een langere periode uitgeschakeld. Hoe lang dit zal zijn is op dit moment nog niet te zeggen.