Nieuwe DX-entiteit

stbarts

stbartsNieuwe DX-entiteit

Sinds 14 december is St Barthelemy (FJ) toegevoegd aan de DXCC List, en daarmee wordt dat eiland entiteit nummertje 338. QSL-kaarten gedateerd van 14 december 2007 of later tellen mee als nieuwe DX.

 

Op 21 februari 2007 vaardigde de Franse overheid een decreet uit waarmee St Barthelemy eenzelfde overzees-gebiedsdeel status verkreeg als Guadeloupe, Martinique en andere Franse gebieden op de DXCC lijst. Op 8 november 2007 nam de President of Association Des Radio Amateurs De St Barthelemy, Philippe Delcroix, FJ5DX, kontakt op met de DXCC Desk, en verzocht om St Barthelemy als nieuwe DXCC entiteit te beschouwen.

De "event date" waarop St. Barthelemy toegevoegd werd aan de DXCC lijst was 14 december 2007, de dag dat het US State Department Fact sheet geupdate werd door het Bureau of Intelligence and Research. Deze update voegde St Barthelemy toe aan de List of Dependencies and Areas of Special Sovereignty met als administratieve hoofdstad Gustavia, en daarmee valt het onder de DXCC regels in Section II — 1 Political Entities (c):

c) De Entiteit heeft een permanente bevolking, wordt bestuurd door een lokale overheid, en is tenminste 800 km van zijn moederland verwijderd. Om te voldoen aan de eisen van "permanente bevolking" en "bestuurd door een lokale overheid" in deze sub-sectie, moet de entiteit OF voorkomen op de "Dependencies and Areas of Special Sovereignty" lijst van het U.S. Department of State waarop vermeld staat dat het een lokale "Administratieve Hoofdstad" heeft, OF het moet voorkomen op de "Non-Self-Governing Territories" lijst van de United Nations. Aan die voorwaarde is dus voldaan.

Wie harkt de eerste QSL-kaart van de nieuwe entiteit binnen…