PSK zonder computer

pskmodem

pskmodemPSK zonder computer

PSK is een welbekende en populaire digitale mode. Dat gaat uitstekend zolang je thuis bent, of de computer nergens anders voor nodig is. Maar voor degenen die voor PSK niet afhankelijk willen zijn van de computer, zijn er producten op de markt die alle PSK functionaliteiten aan boord hebben, de zogenaamde Digital Modems.

 

Een zo'n apparaat is de NUE-PSK digital modem van de American QRP-club.

De NUE-PSK is een standalone, batterij-gevoed digitaal modem die gebruik maakt van een Microchip dsPIC33F microcontroller. Het apparaat gebruikt een enkel grafisch display voor het weergeven van zowel verzonden als ontvangen tekst, band spectrum, en afstem indicatie. In combinatie met een standaard PS2 keyboard en een SSB-transceiver vormt het NUE-PSK Digital Modem een effectief, compact, en portabel station voor het werken van digitale signalen op de amateur banden.

Voor de liefhebber staat het schema ook op de website, zodat je het apparaat eventueel zelf kunt bouwen. Hoe je dan aan de software voor de PIC komt vermeldt het verhaal niet.

Bestel je vandaag (31 december) nog dan scoor je 'm voor $169 (ca. €120). Vanaf 1 januari 2008 is de prijs $219 (ca. €155). Voor die prijs heb je dan nooit meer een computer nodig en kan je ook op vakantie eenvoudig met PSK uitkomen.