Beam Headings voor de DX-er

DX

DXBeam Headings voor de DX-er

Indien je over een beam beschikt, is het natuurlijk zaak om bij het horen van een DX station, je antenne zo goed mogelijk op het station in kwestie te richten. Maar met een dikke 300 DX-entiteiten is de kans dat je alle entiteiten met bijbehorende beam richting uit je hoofd kent, nihil. Daar kan je nu een lijst voor genereren.

 

De North Jersey DX Association heeft een pagina online gezet waarin je je gegevens kunt invullen. Het is wel handig als je over de GPS coördinaten van je eigen QTH beschikt. Vul deze in op de pagina, waarbij je er rekening mee moet houden dat je – omdat onze coördinaten in Oosterlengte weergegeven worden – de Longitude negatief ingevoerd moet worden! Selecteer Kilometers als afstandsmaat en vul desgewenst je eigen naam en call in. Het resultaat is een lijst met prefixen met de beam headings voor het korte en het lange pad met je eigen QTH als middelpunt. Printen en tegen de muur van de shack spijkeren, en je hoeft nooit meer te zoeken!