Repeaterstilte Haaglanden voorbij

Repeater

RepeaterRepeaterstilte Haaglanden voorbij

Oplettende luisteraars hebben het al gemerkt: de Zoetermeerse 2-meter repeater PI3RAZ is naar een nieuwe locatie verhuisd en staat nu op 66 meter hoogte. En of dat niet genoeg is, kunnen we ook melden dat in overleg met alle partijen morgenavond PI2HGL op zijn oude vertrouwde locatie op de Neherkade weer ingeschakeld gaat worden.

 

Met de wil van alle partijen om tot een werkbare situatie voor alle amateurs in de regio te komen, is het nu zover dat er op de Blankaard flat in Zoetermeer een 2-meter repeater is geplaatst op 145.750 met de call PI3RAZ. Onderdeel van het overleg was tevens dat Den Haag zijn oude 70cm frequentie weer terug krijgt. Omdat daar nog een kleine technische afregeling voor moet plaatsvinden, zal het inschakelen van PI2HGL en het uitschakelen van PI2RAZ morgenavond (maandag 10 maart) plaatsvinden.

De nieuwe PI3RAZ repeater

De repeaters draaien momenteel onder mondelinge toezegging van AT dat de formele aanvraag goedgekeurd zal worden. De papieren zijn verstuurd; AT heeft alle medewerking toegezegd om dit nu zo snel mogelijk af te handelen.

Daarmee is een einde gekomen aan een lange periode van repeaterstilte in de regio, op wat experimentele opstellingen na. Wij zijn alle partijen dan ook erg dankbaar voor deze gerealiseerde oplossing en spreken de wens uit dat er met goede amateurspirit gebruik van gemaakt mag worden.