Consultatie ontwerp-beleidsregel ‘storing door het gewenste signaal van radiozendapparaten’

Consultatie ontwerp-beleidsregel 'storing door het gewenste signaal van radiozendapparaten'

De Staatssecretaris van Economische Zaken stelt binnenkort beleidsregels vast over storingen die worden veroorzaakt door het gewenste signaal van radiozendapparaten. De ontwerp-beleidsregel is beschikbaar en vergunninghouders en andere belanghebbenden worden uitgenodigd om hun zienswijze te geven. 

 

Waar gaat het om: het komt erop neer dat ondanks dat voor een radiozender een machtiging is afgegeven en de apparatuur aan alle wettelijke eisen voldoet met betrekking tot het uitzenden van ongewenste signalen, de gewenste signalen alsnog een probleem kunnen geven. Dit is met name interessant waar het onze aansprakelijkheid als machtiginghoudend amateur betreft, maar omgekeerd ook als bijvoorbeeld een repeater problemen ondervindt omdat besloten is op korte afstand een sterke zender te plaatsen. In dat geval is het probleem van de (repeater)storing voor de nieuwe machtiginghouder.

Het concept is hier te lezen. (pdf bestand). Zonder door het ambtelijk/juridisch geneuzel heen te hoeven worstelen is het belangrijkste de tabel 1 op pagina 6. Daar staat bondig samengevat wanneer een zendgemachtigde aansprakelijk is voor storing door het gewenste zendsignaal.

Mensen die een zienswijze willen geven, kunnen dat doen tot 29 mei 2008. Agentschap Telecom geeft 8 april 2008, om 14:00 in het vergadercentrum "Residence Fontaine Royale", Dr. Willem Dreesweg 1 te Amstelveen een inhoudelijke toelichting op de ontwerp-beleidsregel. U kunt dan ook mondeling uw zienswijze toelichten.

U kunt uw schriftelijke reactie sturen naar:

Agentschap Telecom
t.a.v. Christa Innemee
Postbus 450
9700 AL Groningen
email: christa.innemeeat-ez.nl

De aanmelding voor de bijeenkomst in Amstelveen is inmiddels gesloten, maar schriftelijk reageren kan nog wel.