Waterbestendige logboeken voor veldwerk

logboeken

logboekenWaterbestendige logboeken voor veldwerk

Voor de buiten-hobbyist is niets zo vervelend als een plensbui terwijl je je logboek in wil vullen. Kennelijk zijn er meer hobbyisten tegenaan gelopen, want er is nu een webwinkel die voor diverse doelgroepen waterbestendige logboeken verkoopt, waaronder radio-logboeken.

 

Volgens de website kan je je logboeken invullen in regen, sneeuw, wind, onder water of bij strenge vorst en blijft het leesbaar. De website verkoopt logboeken voor Geocaching, weeronderzoek, jagen, vogels spotten, vissen, wintersport, veldwerk, gewone logboeken maar ook een radio-logboek voor portable en/of mobiel gebruik. Ideaal voor de QRP-er die aan SOTA doet (Summits On The Air), of gewoon op een verregende camping zit.

De radio-logboeken zijn er in twee uitvoeringen, elk met 50 pagina's: een met 3 regels per blad en daardoor veel ruimte voor aantekeningen, en een met 7 regels per blad, waardoor je 350 calls per logboek kunt noteren. De boeken kosten $10,50 per stuk: dat is €6,23 met de huidige wisselkoers. Niet duur voor een watervast logboek.