Repeater nieuws

antenne

antenneRepeater nieuws

Even wat repeaternieuws uit de regio. Je kunt geen twee dagen weg of er gebeurt van alles HI. Aan het Zoetermeerse relais werd (en wordt!) gesleuteld, maar ook uit Delft is er nieuws te melden.

 

De werkzaamheden aan de repeater Zoetermeer betroffen op de eerste plaats een cosmetische update. Daar hoor je niets van, maar op de locatie waar de repeater staat is alle apparatuur, inclusief de coax filters, nu in een gesloten 19 inch kast geplaatst.

Naast de cosmetische update is tevens de besturing van de repeater verwijderd (en daarmee ook de brom?). De Condors zijn nu dus koud aan elkaar gekoppeld waardoor er momenteel geen CTCSS op het signaal meegezonden wordt. De achterliggende reden is dat de besturing in een "nieuwe" repeater gebouwd gaat worden: een CQF9000 mobilofoon. Deze basismobilofoons uit de professionele klasse zijn veel beter bestand tegen sterke signalen op nabijgelegen frequenties en de ontvanger ingang is ook vele malen beter. De verwachting is dat ook dat de doofheid en de storing met de nieuwe CQF9000 verholpen zal zijn. Wanneer deze mobilofoon geplaatst gaat worden, zullen we dat zeker melden.

Dan aanvullend nieuws uit Delft van Ton PD4H: "De omzetter delft is nu actief op 430.0875 met de shift 1,6MHz up. Het is een Lokale omzetter met 4 watt en de antenne staat op 10 meter hoogte. We hebben toch al zeer goede raporten gehad uit heel de Regio. Graag horen we u ook voor een testraport op PI2DFT". De repeater op 438.9375 -7.6 heeft dus een definitieve status en locatie verkregen… Edoch, de oude frequentie en locatie worden nog steeds gebruikt voor de wekelijkse Borrelronde.