Delfi-C3 Update

delfiC3

delfiC3Delfi-C3 Update

Wouter PE4WJ geeft een nieuwe update van de status van Delfi C3

 

 

Hallo allemaal,
Een nieuwe status update van de Delfi-C3 / DO-64 satelliet:

1. De satelliet blijft prima functioneren; we hebben meer dan 270.000 telemetrie frames ontvangen tot nu toe, heel erg bedankt!

2. Stefan Wagener VE4NSA maakte een schitterend model van onze satelliet. Een foto is beschikbaar op ons foto weblog op http://www.delfic3.nl/photoblog/

3. De satelliet heeft nog steeds last van downlink dropouts, maar omdat dit niet echt een groot probleem is, en we beperkt zijn in de mogelijkheden om er wat aan te doen, hebben we besloten het maar zo te laten. Als de downlink uit is als de satelliet over het grondstation komt, zetten we 'm met de hand weer aan. We verwachten dat dit niet gebeurt als de satelliet in transponder mode staat, dus zodra we naar naar omschakelen, zou alles in orde moeten zijn.

4. De vervorming op de zender blijkt een aparte oorzaak te hebben (in tegenstelling tot onze eerdere aannames, is het niet gerelateerd aan de dropouts). De vervorming lijkt gerelateerd aan het (accu-loze) voedingssysteem. Ook dit is niet kritisch, en lijkt zichzelf op te lossen als de satelliet een beetje meer gedraaid is.

73 namens het Delfi-C3 team,
Wouter Jan Ubbels PE4WJ