AO-16 blijft slecht werken

ao16

ao16AO-16 blijft slecht werken

De Vice-President of Operations van AMSAT-Noord-Amerika, Drew Glasbrenne KO4MA, zegt dat de amateur satelliet AO-16 nog steeds hapert. Volgens Glasbrenner schakelt AO-16 spontaan uit en de technici verdenken een watchdog timer er van niet goed te functioneren. Bovendien lijkt het probleem gerelateerd aan de temperatuur.

 

Het resetten van de satelliet begon kort nadat de satelliet weer in de schaduw kwam na een lange periode van alleen maar volle zon. Zowel Glasbrenner als Mark Hammond N8MH hebben op diverse tijdstippen de satelliet weer op afstand ingeschakeld. Daarna komt hij weer op voor een periode van ergens tussen de paar seonden tot een paar minuten, en dan gaat hij weer onderuit. Ze hebben ook  geëxperimenteerd met automatische resets, maar zonder veel succes.

Het plan is om even te wachten tot de perioden waarin de satelliet in de schaduw verkeert, korter worden. Op dat moment stijgt de temperatuur in de satelliet weer, en dan zullen de beheerders kijken of de tijd tussen de resets toeneemt zodat de satelliet weer voor enige perioden per dag bruikbaar is.