SDR op 80m

SDRradio

SDRradioSDR op 80m

Voor wie 't interesseert; Bijgevoegd vind je een MP3'tje welke ik zojuist heb gemaakt met mijn Software Defined Radio-ontvangertje op 80M. Is een bouwpakketje van 34 euro inclusief kastje, snoertje, plugjes, software en verzendkosten. Kost je een uurtje om 't in elkaar te solderen, en dan kan je ook meteen aan de gang.

 

Verbluffend hoe dit werkt!! Het SDR-printje hang je aan de geluidskaart in de computer ( ik heb een simpele 'on-board'-versie) en de software doet de rest!

Je kan 48KHz breed afstemmen, afhankelijk van de maximale sample-rate van je geluidskaart (luxe geluidskaarten gaan tot 192KHz!)

De kwaliteit van de geluidskaart bepaald mede de kwaliteit van de ontvanger.

Alle modulaties worden ondersteund, en de bandbreedte is zelf te bepalen. Ook NB, ANF, AGC, Bandscope, enz. is allemaal (softwarematig) aanwezig.

Het printje is een 'opzetje', door er bijvoorbeeld een regelbare oscillator ( externe DDS is ook leverbaar) aan te knopen wordt het afstembereik vele malen groter.

Zo kan je een volwaardige ontvanger creëren, ook is er een mogelijkheid om via deze manier te zenden.

Uiteraard bestaat deze techniek al jaren, ik had me er echter nog nooit mee bezig gehouden, en wilde het jullie niet onthouden.

Meer informatie kan je vinden op:

http://tinyurl.com/5kktox

Doe je voordeel ermee, voor de centen hoef je 't niet te laten!!

Groetjes, Marco PE9M