Satellietstoring neemt toe

satelliet

satellietSatellietstoring neemt toe

Het probleem van storingen van het signaal van omroepsatellieten en andere communicatiesatellieten wordt met de dag erger. Dat zegt tenminste een bobo van het bekende satellietbedrijf Intelsat.

 

Dit blijkt uit een rapport dat opgemaakt is door de Asia-Pacific Broadcasting Union. Khalid Chaudhry, de Vice President van Intelsat's network operations maakte deze opmerking tijdens de vergadering van de World Broadcasting Unions International Satellite Operations Group in Atlanta, Amerika. Hij zei dat de storing in alle soorten en maten voorkomt, en dat het probleem steeds kritischer wordt als gevolg van de wereldwijde toename van de vraag naar internet toegang, in het bijzonder diensten voor schepen en vliegtuigen.

Chaudhry merkte verder op dat de meeste storing niet opzettelijk is, een klein gedeelte echter wel, waarvan weer een deel mogelijk een politieke motivatie heeft.

Uiteraard is het niet ondenkbaar dat met de enorme hoeveelheid satellieten die rond de aarde zweven, en het daaraan gerelateerde uplinkvermogen, er hier en daar wel eens een ontvanger in de problemen kan komen. Dat probleem zal er echter in de toekomst niet kleiner op worden.