Algerije verliest amateurbanden

algerije

algerijeAlgerije verliest amateurbanden

In de stroom berichten met uitbreidingen van faciliteiten voor radioamateurs nu een bericht waaruit blijkt dat het allemaal niet zo vanzelfsprekend is: de Algerijnse overheid heeft het aantal banden voor radio-amateurs plotseling fors ingeperkt.

 

Volgens 7X5JF hebben de Algerijnse authoriteiten alle rechten ingetrokken met betrekking tot het gebruik van de 80 en 17 meter banden en tevens de rechten op diverse VHF en UHF banden. De Telecommunicatie authoriteiten hebben geen reden opgegeven voor deze actie. Amateurs in Algerije hopen op een snelle herziening van dit besluit en het herstel van de toewijzing van deze banden.

Interessant is dat 7Y46ND kort daarvoor had aangekondigd dat hij in juli in de lucht zou zijn om de 46 jarige onafhankelijkheid van Algerije te herdenken. Hij was van plan daar tevens 80 en 17 meter voor te gebruiken alsmede andere HF banden. Het is niet duidelijk hoe deze overheidsbeslissing de plannen van 7Y46ND's uitzendschema zullen wijzigen.