Productie Hilberling gestaakt

Hilberling

HilberlingProductie Hilberling gestaakt

Nadat begin juni trots de start van de serieproductie van de Hilberling PT-8000 zou beginnen, komt nu het bericht naar buiten dat de productie nog voor deze in volle gang wordt gezet, alweer gestaakt is.

De reden voor deze plotselinge ommezwaai:

"Als gevolg van de constante stroom obstakels die we moeten overwinnen bij het voldoen aan de Euopese overheidsregels die aan fabrikanten opgelegd wordt, werden we verplicht steeds maar weer ontwerp wijzigingen aan te brengen aan deze transceiver van topkwaliteit.

De enorm hoge ontwerpdoelen die we ons gesteld hadden voor de PT-8000 hebben we bereikt in een paar prototypes. Echter, het zonder enige beperking garanderen van deze hoge standaard binnen een serieproductie programma met vele toeleveranciers levert problemen op die niet overwonnen kunnen worden tegen een acceptabel kosten niveau.

We zijn ontzettend dankbaar voor de grote interesse die in ons getoond is terwijl we aan dit project werkten."

Het ziet er dus naar uit dat een combinatie van Europese regeltjes en daarmee gepaard gaande kosten dit product om zeep hebben geholpen nog voordat het goed en wel op de markt was.

Aanvulling van Rob PE9PE: sinds juni zijn er wel degelijk enkele tientallen van de band gerold. Hilberling heeft aangeboden deze desgewenst tegen het volledige aankoopbedrag terug te nemen. Tot op heden heeft niemand dat aanbod geaccepteerd…