APRS overzicht Zoetermeer

aprs

APRSAPRS overzicht Zoetermeer

Oplettende lezers zullen het al gezien hebben: in de menukolom aan de linkerkant is onder het kopje Haminfo een knop toegevoegd: APRS aktiviteit Zoetermeer. Die knop roept een kaartje op met Zoetermeer als middelpunt en toont de APRS stations op deze kaart.

 

Het centrum is ingesteld als Amsterdamstraat – ongeveer het midden van Zoetermeer. Ook de vergroting is voor-ingesteld. Wat niet betekent dat je dat niet kunt wijzigen. Aan de linker bovenzijde van de kaart zitten de knoppen om de kaart te vergroten of verkleinen danwel te verplaatsen. Je kunt de kaart ook "slepen" met je muis.

Bij een "on mouse over" in vaktaal, ofwel als je de muis over de kaart beweegt, komt er een vakje in beeld met een invulveld. Als je daar een call invult, dan zal de kaart het desbetreffende station volgen: de map beweegt dan mee met de verplaatsing.

De map wordt getoond via OpenAPRS. Hij update zichzelf automatisch: je ziet mobiele stations dan ook over de kaart bewegen. Voor de APRS enthousiasten (en dat worden er steeds meer) wellicht een leuke aanvulling.