Morse ringtoon

cwkey

cwkeyMorse ringtoon

Niets nieuws, hoor ik alweer zeggen. Mijn oude Nokia 6100 had dat al (Connecting People, seinde die). Maar toch wel: je kunt de ringtoon namelijk zelf maken.

 

Op deze website kun je een stukje tekst intypen, die daarna omgezet wordt naar morse in de vorm van een MIDI file (Musical Instrument Digital Interface, een afspraak waarbij vastgelegd is hoe digitale muziek moet worden weergegeven). Deze .mid file is op de meeste telefoons die polyfone (meerstemmige) ringtonen ondersteunen, af te spelen.

Zelfs golfvorm, toonhoogte en seinsnelheid zijn in te stellen. Je kunt per kontakt uit je telefoonlijst een ringtoon aanmaken, zodat je aan de morse kunt horen door wie je gebeld wordt (goede oefening!). Zelfs voor de oude monofone telefoons is vaak nog wel een ringtoon te genereren, mits deze de RTTTL techniek ondersteunen (oudere Nokia's).

Een leuke gadget voor je mobiel.