Leer CW online

LCWO

LCWOLeer CW online

In navolging van allerlei zaken die je via het web kunt leren, kan je nu ook morse leren via het web. Er is een nieuwe site online waarmee je in je browser morse kunt leren. Je hoeft geen programma's op je PC te installeren: een gewone browser is genoeg.

 

Er zijn natuurlijk al honderden trainingprogramma's, MP3/CD cursusses en andere praktische hulpmiddelen beschikbaar, maar LCWO volgt een geheel nieuw concept:

Hoewel het programma vasthoudt aan beproefde oefen- en leermethoden, is het enige wat je voor het gebruiken van LCWO nodig hebt een web browser!

Dat geeft de gebruiker de vrijheid om overal waar een internet verbinding beschikbaar is, morse te oefenen met gebruik van je eigen persoonlijke instellingen, scores en statistieken.

Op dit moment biedt de site, die in zeven talen beschikbaar is (Tjechisch, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees en Spaans), een complete morsecursus via de Koch methode met o.a. codegroepen oefenen, roepnamen oefenen en teksten oefenen. Daarnaast kan je willekeurige teksten omzetten naar Morse MP3's.

Er is tevens een high score lijst beschikbaar zodat je je resultaten met andere gebruikers kunt vergelijken, en een overzicht van je persoonlijke statistieken zodat je je voortgang kunt volgen. LCWO.net is een niet-commercieel project.

Het aanmaken van een gratis account duurt maar een paar seconden en daarna kan je direct beginnen met je morsetraining!