Nieuwe digimode aangekondigd

WinmorNieuwe digimode aangekondigd

Op de komende ARRL/TAPR Digital Communications Conference, die van 26-28 september gehouden wordt in Chicago, zal een nieuw digitaal protocol gepresenteerd worden met de naam WINMOR. Dit protocol is primair bedoeld voor het in Amerika veel gebruikte Winlink 2000 netwerk, waarmee emails, eventueel met attachments, verstuurd kunnen worden via de radio.

 

Lees verder “Nieuwe digimode aangekondigd”

Modificatie voor FT817 eindtrap

FT817Modificatie voor FT817 eindtrap

De Yaesu FT817 is onder bezitters zowel geliefd als berucht. Geliefd vanwege zijn kleine afmeting en het feit dat je van 1,8 tot 430MHz alles aan boord hebt, berucht om zijn zwakke eindtrap. De Griekse amateur SV8YM, Tasos Thomaidis, analyseerde het probleem en bedacht een even eenvoudige als doeltreffende oplossing voor het probleem.

 

Lees verder “Modificatie voor FT817 eindtrap”

Misleid door de wetenschap

cellphoneMisleid door de wetenschap

Ik ga er vanuit dat als ik artikelen lees op sites als Science Daily, New Scientist en meer van dat soort wetenschappelijke websites, dat deze artikelen het resultaat zijn van gedegen wetenschappelijk onderzoek. Maar het lijkt erop dat er geleerden zijn die het soms niet eens zijn met het resultaat van gedegen wetenschappelijk onderzoek en geaccepteerde procedures omzeilen om resultaten te verspreiden waar zij van geloven dat die eruit hadden moeten komen.

Lees verder “Misleid door de wetenschap”