Een maand geen zonnevlekken

Flare

flareEen maand geen zonnevlekken

De zon blijft de gemoederen in de wetenschappelijke wereld bezig houden. Volgens gegevens van het Mount Wilson Obervatory is de maand augustus voorbijgegaan zonder dat er ook maar één zonnevlek te zien was. De laatste keer dat er een maand voorbijging zonder zonnevlekken was juni 1913. Voer voor speculaties…

 

Dit wordt als belangrijk gezien omdat veel klimatologen er steeds meer van overtuigd zijn dat het aantal zonnevlekken, dat een indicatie geeft van de magnetische activiteit van de zon, een bepalende factor is voor het klimaat op aarde. En nu er een hele maand voorbij is zonder zonnevlekken, steken de geruchten over een koele(re) periode weer de kop op.

Voor wie de laatste speculaties over de zonne-activiteit wil lezen, moet het artikel op dailytech er maar eens op naslaan. Voorlopig moeten wij het met wat minder condities doen, zoveel is wel duidelijk.