PI4RAZ adopteert Hr. Ms. Mercuur

Mercuur

MercuurPI4RAZ adopteert Hr. Ms. Mercuur

De radio-amateurs Zoetermeer hebben het verzoek ontvangen om technische assistentie te verlenen bij het weer op orde brengen van de radiohut van het museumschip Hr. Ms. Mercuur, die in de Scheveningse haven ligt.

 

De Hr. Ms. Mercuur is een mijnenveger die in 1954 in de vaart is gekomen. Inmiddels doet het dienst als museumschip. De antennes en radioapparatuur behoeven enig achterstallig onderhoud. Het schip beschikt wel over de nodige apparatuur:

Radiohut

De Racal ontvanger is voorzien van een SSB unit; de zender vermoedelijk niet. In die tijd was alles nog AM. Ook aan de antennes zijn in de loop van de tijd modificaties gepleegd die de werking niet ten goede zijn gekomen.

antennes 

Nadat radio-officier Rinus terug is van vakantie rond half oktober, gaat een delegatie van de RAZ eerst eens een site-survey doen om te kijken wat er gebeuren moet, en vervolgens maken we een plan hoe we het een en ander gaan doen. Natuurlijk zullen onze aktiviteiten via de website van de RAZ te volgen zijn. Wij nemen deze uitdaging graag aan!