Politieradio in Texas aktiveert sproeiers

sprinkler

sprinklerPolitieradio in Texas aktiveert sproeiers

Een nieuw nood-radiosysteem dat recent in een aantal steden in de Amerikaanse staat Texas in gebruik is genomen, zorgt voor een vochtprobleem bij de buren…

 

Het ging allemaal zo goed met het testen van het nieuwe communicatiesysteem van de politiekorpsen van de Texaanse steden Cedar Hill, DeSoto en Duncanville, tot men er achter kwam dat het systeem een ongewenst neveneffect had in het stadje Plano op ongeveer 48km afstand.

De politiezenders stelden een duur netwerk van radiobestuurde sproeiers in werking die gebruikt worden in de plaatselijke parken en middenbermen van wegen in Plano.

Het hele verschijnsel ging een eigen leven leiden door plaatselijke radioprogramma's waar luisteraars hun mening kunnen geven, en artikelen in de lokale pers, waarin driftig gezocht werd naar iets of iemand om de schuld te geven.

En toen kwam ook nog eens het bericht dat het nieuwe radiosysteem van de politie interferentie veroorzaakt met radiosystemen die het waterniveau van drie watertorens in de gaten houdt.

Pogingen om gezamelijk tot een oplossing te komen zijn tot nu toe mislukt, dus is de zaak nu voorgelegd aan de Amerikaanse versie van het AT, de Federal Communications Commission, die een uitspraak mag doen in de zaak.

De vraag is hoe het zo ver heeft kunnen komen. Maakt de politie in Texas gebruik van een ISM band? Zou niet slim zijn. Of zijn frequenties dubbel uitgegeven? Of zijn het harmonischen? Wordt vervolgd…