CMOS-vervanger voor kristaloscillator

xtal

xtalCMOS-vervanger voor kristaloscillator

De nieuwe Si500 CMOS-oscillatoren van Silicon Laboratories Inc. hebben een temperatuurstabiliteit die vergelijkbaar is met die van kristaloscillatoren; ze zijn dan ook bedoeld als vervanger voor kristaloscillatoren in consumentenapparatuur.

 

De oscillatoren worden in een standaard CMOS-proces gefabriceerd. Hierdoor, en doordat er geen kristal hoeft te worden geslepen, kan de levertijd van 12 weken worden teruggebracht tot 2 weken. Door de standaard fabricage- en verpakkingsprocessen is er minder kans op verontreiniging dan bij de montage van kristaloscillatoren in hun keramische of metalen behuizing. Dit verhoogt de betrouwbaarheid en garandeert oscilleren gedurende de gehele levensduur van het product. Ook zijn de ‘silicium oscillatoren’ ongevoelig voor schokken en trillingen.

oscillatorDe oscillatoren uit de Si500-familie beschikken als eerste over differentiële klokuitgangen (LVPECL, LVDS en HCSL) en zijn de enige die twee CMOS-klokuitgangen met dezelfde frequentie hebben, waardoor externe klokbuffers niet nodig zijn. Door de toegepaste analoge regelcircuits zijn de oscillatoren in hoge mate ongevoelig voor variaties in omgevingstemperatuur, voedingsspanning en belasting.

De oscillatoren zijn beschikbaar in elke frequentie tussen 0,9 MHz en 200 MHz, met voedingsspanningen tussen 3,3 V en 1,8 V, en worden geleverd in een DFN-behuizing van 2,3 x 4,0 mm.

Meer info:
http://news.silabs.com/article_display.cfm?article_id=4563