Opamps met geïntegreerde EMI-filters

opamp

opampOpamps met geïntegreerde EMI-filters

National Semiconductor heeft drie nieuwe PowerWise-opamps voorgesteld die zijn voorzien van geïntegreerde ontstoringsfilters voor het voorkomen van HF-instralingen. Met deze opamps kunnen gemakkelijk schakelingen worden gerealiseerd die (grotendeels) immuun zijn voor HF-stoorsignalen van buitenaf.

 

De leden uit de nieuwe LMV83x-familie bezitten respectabele EMI-onderdrukkingswaarden van 120 dB.

De opamp-types LMV831 (single), LMV832 (dual) en LMV834 (quad) bezitten CMOS-ingangen en een rail-to-rail-uitgangstrap, de maximale ingangs-offset-spannung bedraagt slechts 1 mV en ze hebben een ingangs-common-mode-spanningsbereik tot 0 V. De voedingsspanningsonderdrukking (PSRR) ligt op 93 dB, de common-mode onderdrukking (CMRR) bedraagt 91 dB. De leden van de LMV83x-familie kunnen capacitieve belastingen tot 200 pF stabiel aansturen. De open-lus-bandbreedte bedraagt 3 MHz, de stroomopname ligt op slechts 80 µA/MHz.

Met de nieuwe opamps uit de LMV83x-reeks wordt het ontwerpen van analoge schakelingen vereenvoudigd omdat de afscherming van de schakeling en het filteren van mogelijke stoorsignalen minder aandacht vereist. De opamps zijn in het bijzonder geschikt voor gebruik in telefoonschakelingen, medische apparatuur, nauwkeurige weeginstrumenten en industriële schakelingen die in omgevingen met veel stoorsignalen worden gebruikt.

National biedt een EMIRR-application-note aan ter ondersteuning van het ontwikkelen van schakelingen met deze opamps. Ook evaluatie-boards zijn beschikbaar.

Meer info:
www.national.com/pf/LM/LMV831.html