RSGB boos over PLC klachtafhandeling door OFCOM

PLC

RSGB boos over PLC klachtafhandeling door OFCOM

De Engelse amateurvereniging RSGB is boos over de manier waarop OFCOM – het Engelse AT – een klacht afdoet met betrekking tot storing van zogenaamde PLC adapters: adapters waarmee internet via het lichtnet getransporteerd kan worden (Power Line Communication).

 

De klacht was al twee jaar geleden (!) ingediend en OFCOM heeft daar nu pas op gereageerd. Het betreft hier kennelijk een Duits product, want OFCOM heeft het Duitse BNetzA (soort KEMA) in eerste instantie gevraagd om deze klacht nader te onderzoeken. BNetzA meldt vervolgens dat ze er naar gekeken hebben, maar geen actie zullen ondernemen. Wat ze echter niet melden, is waarom ze dat niet doen. Maar OFCOM rekent het goed en heeft besloten om verder ook niets te doen.

En dat is de RSGB in het verkeerde keelgat geschoten. Men vindt dat als een produkt in Duitsland is goedgekeurd maar in de UK storing veroorzaakt, je je niet kunt beroepen op die goedkeuring om er dan maar niets aan te doen. De RSGB wil dat OFCOM de klacht zelf onderzoekt. Een brief op poten met die strekking is inmiddels naar OFCOM verzonden.

Het hele PLC-gebeuren zit de Engelsen bijzonder hoog. Ze hebben er zelfs een complete website aan gewijd; de UKQRM website.

In onderstaande video worden de problemen met powerline adapters nog eens duidelijk aan de kaak gesteld: