Nieuwe repeater live

repeaterant

repeaterantNieuwe repeater live

Sinds zaterdagmiddag 4 oktober is de "nieuwe" PI3RAZ repeater live gegaan. Deze repeater is gebaseerd op een CQF9000 basisstation en beschikt over veel betere techniek dan de oude repeater.

 

Behalve een uitstekende gevoeligheid is deze repeater nu uitgerust met besturing op afstand en verschillende operationele instellingen. Voor de gebruikers zijn de modes A en B interessant:

  • Mode A reageert op de CTCSS toon van 88,5Hz die uitgezonden wordt door het zendende station. Is de subtoon aanwezig, dan zal deze ook op de uitgang verschijnen. Is geen subaudio aanwezig, dan verschijnt de subaudio ook niet op de uitgang. De modulatie wordt echter wel doorgegeven. De squelchdrempel gaat van 325 naar 240uV gevoeligheid.
  • Mode B reageert in die zin op de meegezonden CTCSS dat de squelchdrempel weer verlaagd wordt van 325 naar 240uV. Op de uitgang is altijd CTCSS aanwezig, ongeacht de toon van het ontvangen station.

Momenteel staat het relais in mode B. Dat betekent dat alles wat op de ingang verschijnt, met CTCSS doorgegeven wordt. Alleen de callgever en de rogerpiep worden zonder CTCSS uitgezonden.

Wil je als gebruiker altijd gehoord worden, zet dan in elk geval in je zender 88,5Hz subaudio aan! Het helpt je tevens als mobieler om net even beter over het relais te komen. We zijn uiteraard benieuwd naar de ervaringen. Voor de liefhebber wat foto's:

besturing

Zender

Ontvanger

Schroeven

Gevoeligheid