Stichting Radio Examens opgericht

examen

examenStichting Radio Examens opgericht

Op 2 oktober j.l.hebben VERON en VRZA gezamenlijk de stichting Radio Examens opgericht. Deze stichting zal optreden als rechtspersoon bij het afnemen van examens voor radiozendamateur, categorie N en F. Kandidaten voor het eerstkomende examen kunnen zich t/m 15 november a.s. aanmelden.

 

Examenstichting van VRZA en VERON
De VRZA en VERON werken nauw samen in een 'stichting examens radiotechniek' die als examinerende instelling zal gaan optreden. Deze stichting is de rechtspersoon die zorgt voor de logistieke afhandeling zoals de verwerking van aanmeldingen van kandidaten, het huren van zaalruimte, het aanleveren en nakijken van examenvragen, surveillance, etc. Tevens levert de stichting een of meer afgevaardigden aan de Examenwerkgroep die is belast met het "voeden" van de database van het Agentschap waaruit de examenvragen worden betrokken.

Meer examens mogelijk dan vroeger
De nieuwe regeling maakt het mogelijk op meerdere plaatsen en tijdstippen dan voorheen zendexamens te houden. Te denken valt aan examens die worden georganiseerd in samenwerking met lokale afdelingen en aan een herkansing binnen afzienbare tijd na een examen. Ook wordt het in principe mogelijk bij grote evenementen examens te houden.

Planning en aanmelding
De planning is vóór 15 november a.s. het eerste zendexamen van de stichting van VERON en VRZA te houden. De aanmelding voor een examen zal binnenkort via internet mogelijk worden. Kandidaten kunnen zich nu al aanmelden via het E-mail adres: examensecretarisgmail.com

Voor nadere info:
pa0abyveron.nl
secrvrza.nl