Franse blad MegaHertz ter ziele

PetitMega

PetitMegaFranse blad MegaHertz ter ziele

Na bijna 26 jaar stopt het Franse blad Megahertz Magazine ermee als gevolg van de almaar toenemende productie- en distributiekosten, en nog wat andere factoren.

In een laatste column schrijft mede-oprichter Sylvio Faurez Feem dat het internet mede een fatale steek toebracht door de mogelijkheid om goederen rechtstreeks in het buitenland te bestellen, waarmee de lokale dealers gepasseerd worden en die hadden daardoor minder geld en zin om te adverteren in het blad.

Het amateurblad had ook te lijden onder piraterij volgens de column, in de vorm van het meerdere keren kopiëren van het volledige blad bij clubs, complete scans van artikelen uit het blad en het dupliceren van de jaarlijkse CD uitgave.

Megahertz was een van Frankrijks oudste gedrukte magazines en werd door de Fransen gezien als een toonaangevend blad, zowel binnen als buiten Frankrijk. Het bewuste artikel wijst ook nog even op de doelgroep binnen Frankrijk, waar maar 16.000 radio amateurs zijn op een totale bevolking van 65 miljoen. De ondergang van het blad kwam na een jaar van streng financieel beleid maar door de desondanks toenemende verliezen en kosten was stoppen een fait a compli.