Verborgen Morse berichten in Top Gear

top gear

top gearVerborgen Morse berichten in Top Gear

In de nieuwe reeks uitzendingen van het populaire autoprogramma Top Gear zijn tijdens testritten morse berichten met verborgen boodschappen te horen.

 

De morse berichten werden in de aflevering van afgelopen week in de UK op BBC2 uitgezonden toen de Stig een Lamborghini testte.

Een van de berichten luidde: "Strictly Come Dancing is crap", een verwijzing naar een danswedstrijd die door Bruce Forsyth gepresenteerd wordt op BBC1 op zondagavond prime time, precies tegenover Top Gear.

Een ander bericht was nogal raadselachtig: "I love cheese".

In het programma zelf werd niet over de morse berichten gesproken, maar de berichten werden herkend en gedecodeerd door morse liefhebbers – radio amateurs?

Het nieuws volgde op kritiek op de show waarbij presentator Jeremy Clarkson grappen maakte over vrachtwagenschauffeurs die hoeren zouden vermoorden. Clarkson en zijn mede-presentatoren, James May en Richard Hammond, namen deel aan een stunt waarbij vrachtwagens over een parcours met onstakels gereden moesten worden. Terwijl hij achter het stuur kroop, mijmerde Clarkson: "Wat houdt vrachtwagenschauffeurs bezig? Hoeren vermoorden? Brandstof prijzen?"

Hij ging nog even door: "Dit is een zware baan, en dat zeg ik niet alleen maar om bij vrachtwagenchauffeurs in een goed blaadje te komen. Het is een zware baan – schakelen, schakelen, schakelen, in de spiegels kijken, een hoer vermoorden, schakelen, schakelen, vermoorden. Dat is een hoop werk op een dag."

De Top Gear producers zijn van plan om meer morse berichten in de show van deze week te verwerken, inclusief het bericht "I Voted For Ross Perot", een verwijzing naar de Amerikaanse miljonair die twee keer in de race was voor het  presidentschap, volgens het Engelse blad The Sun.

"Het is allemaal maar een grapje. Top Gear staat bekend om zijn oneerbiedige uitspraken en dit is hoe de producers dit keer bedacht hebben om die over het voetlicht te brengen", alsdus een BBC insider in de krant.

Let dus op als de afleveringen in Nederland komen. Misschien kan je de berichten decoderen.