Financiële crisis raakt ook radioamateurisme

stockexchange

stockexchangeFinanciële crisis raakt ook radioamateurisme

De wereldwijde recessie treft inmiddels ook het radio amateurisme. In Australië is een van de belangrijkste beurzen van 2009 afgezegd vanwege de crisis.

 

Amateur Radio Victoria heeft besloten om het Center Victoria RadioFest, dat in februari in gehouden zou worden op het Kyneton racecourse, uit te stellen met als een van de redenen de huidige economische onzekerheid in Australië.

Voorzitter van het evenement Jim Linton VK3PC zegt dat het uitstellen van deze belangrijke jaarlijkse gebeurtenis tot 2010 voor velen een teleurstelling zal zijn, maar dat dat het gevolg is van een aantal factoren die buiten de invloedssfeer van de organisatie liggen. Een van de redenen is een groeiende onzekerheid onder de inwoners van Australië over hun baan en lagere opbrengsten van spaartegoeden en investeringen.

In een aantal bedrijfstakken ziet men al een terugval, en daarnaast maakt een sterke daling van de Australische dollar ten opzichte van het buitenland, amateur apparatuur ook nog eens een stuk duurder.

Jim Linton VK3PC ziet echter ook nog wel positieve kanten aan het uitstellen: de organisatie kan zich nu volledig richten op de terugkeer van het Center Victoria RadioFest in 2010 als onderdeel van het honderdjarig bestaan van het Wireless Institute of Australia dat gelijktijdig plaats zal vinden.